dissabte, 2 de juliol del 2016

És temps d'estiu


Les remors dels passadissos a poc a poc s'han anat apaivagant, i només queda a l'escola l'enganxifosa xafogor que tot l'omple i alguns dels mestres que encara dediquem unes estones, ja amb més calma, a acabar diferents tasques invisibles, però necessàries.

És temps d'estiu, temps de carregar les bateries. Nens i nenes, tots els membres de la comunitat educativa, els pares... Tothom.

La litúrgia estival ja és present, i , com cada any, sorgiran els dubtes de si platja o piscina, mar o muntanya, llegir un llibre o contemplar els estels... Llegir. Un bonic verb, que caldrà conjuminar en forma urgent, a jutjar per la pila de llibres acumulats durant l'hivern, en espera d'estones com les que vindran, on poder assaborir amb calma les paraules.

Ha estat un altre any escolar ben ple . Farcit de tot i més. Des d'infantil , els més petits, fins als més grans que van cantar l'hora dels adéus amb llàgrimes als ulls el darrer dia, o el dia de la graduació. Ha estat temps de panellets, de pastorets, de visites pedagògiques, de moltes fitxes, de revista tres de nou, de lectures de llibres, de padrins lectors, de gimnàstica, de flauta, de murals,  de cantar.... de fer escola i fer-nos grans amb l'ensenyament i l'aprenentatge; amb la cursa de fons posada com objectiu final en  fer-nos més persones.

Ha estat un curs escolar màgic i fent batecs de vida a la nostra escola Joan Rebull, un curs on tothom hem treballat moltes hores amb la capacitat de reinventar-nos i crear allà on gairebé és impossible somiar. De vegades sabem que, com a qualsevol feina, no són tan importants els grans coloms que volen, com el fer cada dia  la tasca ben feta, per part de tothom. 

Ara també és moment de feines prou i més importants, com gaudir dels fills. Projecte tan important , o més, que els altres que hem portat a terme durant l'any escolar.

Com diu un altre mestre per la xarxa, els mestres també dedicarem temps a acabar tasques, a l'estudi, el de veritat, com pot ser la realització d'un màster en orxates, la lectura de llibres en repòs i el coneixement de nous entorns culturals.

I, com no pot ser d'una altra forma, us desitgem a tots els membres de la comunitat educativa del Joan Rebull unes bones, llargues, merescudes i assaborides vacances  i que el cistell de les il·lusions pugui tornar ben ple al setembre. Fins llavors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada