dimecres, 11 de gener del 2017

Recull nadalenc

A voltes amb el Nadal, i vist amb perspectiva, sempre són dates assenyalades. Plenes de ganes i nervis per tots aquells alumnes que tenen algun tipus d'actuació nadalenca al nostre teatre.

Finals de trimestre, dies de butlletins de notes, darrers canvis en les cartes als reis...

Sovint pensem que un espai multidisciplinar tant important és com una caixa d'emocions, on cada interpretació durant el curs ens porta a noves experiències.

Serveixi aquest recull d'actes per valorar encara més, si cal, tant la perícia d'actors i actrius com la paciència de tutores i especialistes en mostrar a pares i mares moments únics que caldria recordar durant tot l'any. I donar pas a la història, doncs a les fotografies de l'escola de camí al teatre queda bona constància, el bon bressol de "pastorets" i "pastoretes" que han representat el seu paper durant anys, aquest que era el centenari de la primera representació de l'obra de Folch i Torres allà al 1916.

Sigui com sigui, les representacions nadalenques, en qualsevol de les seves versions, complementen una acció docent que no només es nodreix de coneixement, sinó de diferents competències relacionades amb la participació, la representació, la declamació , el fet de compartir en equip i moltes altres que donen el punt de partida a les activitats més pròpiament familiars del nadal.

La felicitació de l'escola, portada a terme pels alumnes de cinquè i els seus fillols de lectura, al voltant del pessebre:


Les nadales d'infantil, on cada vers, cada expressió i rodolí de P3, P4 i P5 són moltes estones de treball.



Cantata de primer de primària, amb una única representació nadalenca en format original :



Els pastorets de segon, amb una adaptació del text original de Folch i Torres, i hores i hores d'assaig per part dels pastorets més primerencs de l'escola:


Els pastorets de sisè, preparats amb gran talent durant bona part del primer trimestre. Gairebé dos mesos de feina condensats en una mica més d'una hora, on Lluquet, Rovelló i els cors de pastors, pastores, angelets i dimonis ens mostraran part de les calderes d'en Pere Botero:


Només és una petita mostra de les moltes activitats que es van portar a la nostra escola durant la darrera setmana de curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada