divendres, 3 de novembre del 2017

La castanyada a l'escola

Cada canvi d'estació comporta una transformació. La llum , la temperatura, l'estat anímic... tot canvia, sense canviar, i tot requereix d'una nova mirada.

El canvi d'hora, el sol que es posa més aviat, la fresqueta quan baixa i surt el sol... Tot són dinàmiques diferents, però que no ens deixen iguals a l'hora de fer festa gran a l'escola, les festes de la tradició de benvinguda a la tardor.

La castanyera que sempre ens visita puntual, les castanyes, les fulles seques, els fruits de la tardor, els panellets, la pintura, les magranes i codonys, els vestits de la por que ens arriben de més enllà, els cistells dels bolets, l'ajuda dels pares dels de sisè fent una magnífica tasca de cocció de castanyes, l'oloreta a benvinguda de la tardor, els balls de la tarda, la tradició que s'emmarca i vesteix d'escola per reviure i mudar...

El tret de sortida cap al Nadal ja ha sonat, i recorrerem a fons el camí treballant en totes les seves corbes.

No hi ha res que més ens agradi que fer rotllanes amb les classes, i deixar-les rodar, doncs mentre giren, el món és ben viu i el mirem i ens mira com passa, i la simbiosi ens recorda el record que deixem, el temps com fuig, les tasques de classe i les estacions que es renoven. I seguim fent escola, inexorablement, emmirallant-nos en la natura i la rialla dels més petits i creixent juntament amb els alumnes en tot tipus de possibles còmplices menestralies, fent-nos campana la faldilla i sempre ballant girant així.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada