dijous, 8 de juny del 2017

Reus, tradició i cultura



Clica sobre la imatge per veure més fotos

Una escola, una ciutat, un poble, és un entorn físic, un edifici,  però també ho és tota la comunitat que composa la seva població. Fins i tot ho és tot allò que traspassa, murs enllà, en espais físics i virtuals. Per a la bona convivència, comoditat i bones referències de la comunitat és bo satisfer les necessitats bàsiques.

Però també cal tenir les referències, els senyals d'individualitat, recordar les arrels als orígens, allà on ens considerem part intrínseca de quelcom que ve de lluny i que cal que es mantingui al llarg del temps, perquè ho considerem molt nostre i necessitem que es mantingui per als que vinguin després i es puguin sentir també part d'un lloc, d'una ciutat, d'una escola. On viuen els nostres avantpassats, que també varen lluitar al seu dia per a conservar la identitat i arrels.

Espriu deia que “no nomes hem de fer memòria per a no perdre la identitat, sinó també per a poder respondre a la pregunta, què volem ser?

I posats en aquestes qüestions, no menys importants,  hem dedicat tota la setmana cultural a donar pistes a respondre sobre la mateixa. I divendres dia 2 de juny , per la tarda, vam representar molts dels símbols culturals de la nostra ciutat, i elements referencials i semiòtics de la nostra escola en forma de balls i bestiari, per recordar la nostra identitat passada, fer-la present i preguntar-nos què volem ser i què volem fer amb ella quan siguem grans.

Igualment cal donar les gràcies a tothom que l'ha fet possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada