El centre ha acollit les escoles Pi del Burgar i Els Ganxets per la iniciativa 'Vine al meu pati'
Les escoles Pi del Burgar i la d’Els Ganxets han vingut a descobrir aquest divendres el centre Joan Rebull en el marc del projecte ‘Vine al meu pati’. La iniciativa compleix la quarta edició i s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn.
El Joan Rebull, de fet, és el primer cop que hi participa i ho ha fet amb un gran desplegament de jocs antics per fomentar la cohesió entre els alumnes i les seves habilitats de reacció i enginy. “Al centre hem començat la jornada amb una dansa de coneixença perquè tots els infants de segon de primària es familiaritzessin els uns amb els altres. Hem tematitzat cadascuna de les activitats i hem vestit els professors i pares i mares participants amb vestits i estendards de l’Edat Mitjana. D’aquesta manera, hem celebrat la festa de la primavera a l’antiga”, ha detallat la directora de l’Escola Joan Rebull de Reus, Maria Henar.
L’activitat ha contat d’un circuit de jocs i l’execució d’un parell de balls senzills Passades les 9 hores i amb el temps una mica enterbolit, prop de 180 infants de les diferents escoles s’han dividit en diferents equips i han començat a escalfar per començar la primera coreografia d’un ball folk. A la iniciativa hi han col·laborat tant professors com pares i mares. L’activitat també ha acollit la dinamització d’en Marc Micheo, del Circ de les Musaranyes, una contribució que ha fet de bon grat, ja que és exalumne del centre de l’avinguda Onze de Setembre. La contribució del Circ de les Musaranyes ha estat de gran ajuda amb un pila de jocs antics Els mestres d’Educació Física del Joan Rebull, Eugènia Cousillas i Josep Sans, juntament amb la mare Jordina Almacellas, han estat alguns dels membres de l’equip organitzador de la iniciativa.
Tot seguint el fil conductor comentat per la directora, els tres han afegit que “hem volgut lligar la Festa de la Primavera amb joglars. Hem fet un parell de balls senzills, un de folk al començament i un altre de comiat procedent d’Israel”. En el cas de la coreografia del primer ball, s’ha tractat d’una opció aprofitable, ja que a la Festa de l’Arbre de Maig d’aquest cap de setmana, a càrrec de la Coordinadora de Danses Tradicionals es tornarà a reproduir. Jocs tradicionals L’aportació del Circ de les Musaranyes ha garantit la presència d’una pila de jocs tradicionals al pati de l’escola Joan Rebull. “S’ha format un circuit perquè tots els nens i nenes coneguessin diversos jocs molts desapareguts. En són exemples les bitlles tradicionals, jocs d’equilibris com el de la granota amb peces de fusta i altres d’habilitat i punteria, com l’anomenat planta de l'església.
Algunes propostes són jocs que s’han anat perdent, de taula, de circ i d’iniciació”, ha destacat Josep Sans. Fins a 180 infants s’han ajuntat per jugar i conèixe’s en el marc de la iniciativa ‘Vine al meu pati’ “Gràcies a aquesta iniciativa hem pogut conèixer companys nous i hem jugat amb ells a practicar la punteria entre altres habilitats”, ha detallat l’experiència la petita Ona Puig, de segon de Primària de l’Escola Joan Rebull. Una altra nena que ha vingut de l’Escola Pi del Burgar, la Yordanos Cañellas, ha assegurat que “des que hem vingut al pati, per a nosaltres nou, ens ho hem passat molt bé i estic fent molt bones amigues. Jo a les extraescolars del col·legi faig Hip-hop i patinatge, per tant, quan ens hem posat a ballar, ha estat molt entretingut. Algun dels jocs que he conegut han estat d’enginy en el qual havies d’intentar fer passar una peça de fusta per un forat i guanyar el teu contrincant”. La celebració també ha continuat amb un tast de coques de sucre, gentilesa de les associacions de pares i mares de les escoles. Altres entitats i empreses de la ciutat, com Supermercats Bonpreu-Esclat i McDonald's, també van col·laborar proporcionant aigua i sucs."
Clica sobre la imatge per veure més imatges de la jornada |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada