dilluns, 8 de juny del 2015

Primer Premi Categoria B2 El Gust per la Lectura

Quatre grans reptes i un gran final 


El programa "El gust per la lectura" té per objectiu global la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la formació educativa dels nostres alumnes, esdevinguin lectors competents, crítics, capaços no només de gaudir del plaer de la lectura, sinó amb la capacitat, tan necessària com actual i futura, de saber descodificar qualsevol text que la vida ens posi al davant. Primer gran repte !!

El programa ofereix material didàctic al professorat, estratègies, recursos... però, a la fi del carrer, és el propi professorat el que decideix, pensa, executa en forma intel·ligent la millor estratègia, en un món envoltat de pantalles , videojocs i grans quantitats de  "pesat" text, com fer arribar el sentit, el plaer, el gust de fer volar la imaginació, el personatge, la història, amb plena intenció de gaudir del mateix acte de la lectura. Segon gran repte !!

Durant tot l'any escolar, i com a part del treball del Portafolis, els alumnes de sisè s'han deixat emportar per la màgia de la lectura, en diferents versions. Per a treballar el punt proposat des del programa, han posat fil a l'agulla amb el llibre "El nen d'ombra ", de Beatrice Masini.

No era només la lectura. Era la seva interpretació, el relat que mostra les diferents sensibilitats dels membres familiars per la mort del petit de la casa. Una història plena de reflexions que fins i tot dóna peu a posar-se a la pell de l'altre, a la reflexió, al confrontar idees, al diàleg... Tercer gran repte !!!

La tasca ja estava feta, les intencionalitats eren plenament assolides. I llavors la idea: per què no fem un vídeo de la nostra experiència ? Així ho varen fer els sisès.

De la mà de l'Àngels i de la seva gran experiència en aquests reptes literaris , en diferents dies es va poder "cuinar" un clip de vídeo que resumia tota la experiència portada a terme. Van ser dies de grans nervis i silencis davant la càmera i decissions sobre què deixar, que suprimir.... Quart gran repte !!

I el vídeo va prendre forma, com no podia ser d'altra forma per la prèvia preparació esdevinguda, i es va presentar al concurs "el Gust per la Lectura". I ens va arribar la notificació que la classe de sisè A era finalista al premi. Quins nervis !

Sobre la una de la tarda d'avui dilluns, l'autocar marxava carregat d'il·lusions amb pares, equip directiu, mestres i alumnes a recollir el fruit de mesos de treball.

I allà estaven, al Caixafòrum, a Barcelona,  al peu de Montjuïc, amb les fonts Màgiques com a  testimonis del que esdevindria. Tot preparat.








I .. finalment, va esdevenir el lliurament de la categoria. Reunits a la Seu del Departament d'Ensenyament, els integrants del Jurat del XX concurs El Gust de la Lectura 2015 , presidit pel Cap d'Immersió i Acolliment Lingüístics , han acordat declarar guanyadors de la Modalitat B2 per la seva tasca de grup a l'Escola Joan Rebull de Reus !!





Felicitats, enormes lectors i lectores de sisè A . No perdeu mai "El Gust per la Lectura".
Gran colofó a la recta final dels vostres estudis a l'escola.
Repte aconseguit ! ( des del principi, fos quin fos el resultat final )


El clip de vídeo treballat, i guanyador:


               
             B2_43005901_llevat from EJoanRebull on Vimeo.

La notícia també l'hem pogut veure per Canal Reus TV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada