dimarts, 2 de juny del 2015

Primer premi Pissiganya categoria Cicle Superior !!

Aquest divendres s’ha estrenat El Tinter de les Lletres Catalanes, la festa que agrupa els premis literaris d'autors d'entre 6 i 18 anys amb més prestigi dels Països Catalans.

La primera edició d’aquesta festa ha reconegut els finalistes i guanyadors del Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar i el Premi Pissiganya de poesia infantil en una gala celebrada a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el passat divendres dia 29 de maig.

Tot i ser divendres a quarts de set de la tarda, l'Anna Ruano, de cinquè de primària de la nostra escola Joan Rebull , estava preparada per a qualsevol resultat, i allí estava puntual amb els seus avis. Els seus pares estaven en un viatge familiar que no podien posposar. Una bona estona abans de començar. I ben aviat va ser entrevistada per l'organització, com tots els finalistes




El premi , en part, ja el tenia, igual que l'escola: ser finalista al Premi Pissiganya a Catalunya, el premi de poesia infantil reconegut per una de les entitats culturals de més prestigi a Catalunya.

El lliurament de premis es portava a terme en el transcurs d'una festa creada expressament per a l'ocasió, presentada pel periodista Jordi Gil, reusenc també, i amb l'actuació del grup de hip-hop i cultura urbana Brodas Bros.

I començava el lliurament. En cada una de les modalitats. I els tercers premis. I els segons premis... Només quedaven els guanyadors !. I així va ser. Anna Ruano, Primer premi Pissiganya de poesia infantil en la categoria de Cicle Superior !!










A continuació es va portar a terme el lliurament del Premi Sambori, amb participació de més de 400 centres i 40.000 alumnes de tots els territoris catalans.

I l'acte literari el va tancar la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que va felicitat a tots els guanyadors i, d'altra banda, va destacat que "La cultura està de celebració, perquè al País Valencià i a les Illes avui tenen més esperança" .



Destacar la frase que sempre es repeteix , i que no per això cada cop és més veritat:

                             "Llegir  escriure ens fa més gran i més lliures " 

Felicitats a l'Anna i a tots els mestres que ho han fet possible.

Més informació : El tinter de les lletres catalanes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada